Suvi Lundahl

"Jag strävar efter det enkla och rena, det svåraste av allt. 
Kraften från gravitationen är min bästa ledsagare" 

Suvi Lundahl visste redan som 15 åring att det var arkitekt hon ville bli. Det kreativa och storskaliga design av byggnader lockade mycket. Efter arkitektutbildning i genuin Lundamiljö och på Kungliga Konsthögskolan har många byggnader tagit form genom hennes penna, en personlig handstil som ritandet innebar när husen utformades på papper. 

Den kreativa processen vid skapandet av silversmycken kändes bekant. Som gestaltandet i liten skala. Med hantverket, koncentrationen och glädjen i skapandet. Precis samma känsla som Suvi hade inombords när hon skapade arkitektur för hand, innan datoriseringen tog vid.

Mötet med silversmidet förde henne tillbaka till denna glädje inom kreativt arbete och konsthantverk. Det känns fint både i själ och hjärta när skisser växer fram. Idéer förfinas under tillverkningsprocessen, när smycket väl är klart och ligger skinande i hennes hand blir hon både glad och lycklig.

"Jag hoppas att kunna dela med mig av denna lycka till andra personer som vill bära något av mina smycken" säger Suvi.  

Suvi Lundahl en utav de noggrant utvalda formgivarna på Utsökts marknadsplats för modern design och konsthantverk. Bland hennes unika designer hittar du äkta silversmycken tillverkade med mycket omsorg och kärlek. Med sitt genuina hantverk skapar Suvi silversmide som är hållbart, och hennes silversmycken tåls att ärvas från generation till generation. En unik bröllopspresent, en gåva unnad till dig själv eller en personlig present till någon du bryr dig lite extra mycket om.

Suvis vackra silversmycken säljs exklusivt online hos Utsökt.se. Här hittar du alla smycken från Suvi Lundahl