My Clay Journey

"Intresset för konstvärlden har funnits med sedan hon var barn. När vännerna gick på stan, smög Alicia iväg för att se en konstutställning"  
 
”Art connects us” säger Alicia. Hennes artist statement skulle kunna uttalas på brittisk engelska, platsen där hon bodde några år innan resan åter gick till Sydafrika. Visst är det så, konst för människor samman. Jag ser bilder av hennes keramik. Bilder som får mig att le, jag möts av något nytt som jag inte tidigare sett och tar kontakt för att få höra mer. 

Alicia Samson är sprudlande och berättar om vägen till ”My Clay Journey”.  Själv såg hon inte sin talang, det tog några år innan den fick utrymme.
2008 anmälde hon sig till en keramikkurs, främst för att träffa likasinnade, det var även hennes kurskamrater som ofta fick slutföra hennes alster.
Att hon skulle driva egen keramikverkstad i Sverige ett antal år senare, nej, det fanns inte ens med på den sydafrikanska kartan.

Men det var något med leran som Alicia fastnade för, som gav utrymme för att uttrycka sitt konstnärskap.
I porslinslera skapas unika smörknivar med personliga uttryck av härliga individer och naturinspirerande motiv. Ett designobjekt som öppnar upp för samtal och för människor samman. Ett hantverk som sprider glädje, precis som Alicia gör. 

Visa all keramik från My Clay Journey