Historien om UTSÖKT

Det började redan när jag var barn, mitt intresse för formgivning och design väcktes hos grannen Ingrid. Hon var sofistikerat klädd och i hennes närhet anades en svag doft av parfym. Ingrids hem var fyllt av god design och vackra konstföremål som hon berättade om medan hennes stora eleganta statementsmycken klirrade.  Ingrid blev min stilikon och förebild.  
 
40 år senare blev min passion mitt yrke när jag fick möjlighet att representera svensk design via berättelser om vackra tapetmönster i dova färgskalor. Mitt brinn och engagemang kändes rätt i både hjärtat och magen. Här landade jag mjukt och fann min egen röst, detta var min drivkraft och bränsle.

På UTSÖKT hittar du handplockad formgivning som sticker ut. En form som är oväntad eller organisk. 
Ett iögonfallande objekt som tar plats och förstärker din personlighet. Eller är vackert, helt enkelt. 
I en värld där vi länge levt över våra resurser behöver du och jag välja med omsorg, göra färre men medvetna val. Det växande intresset för handgjorda och unika objekt kan vara en motreaktion till konsumtionssamhällets massproducerade föremål.

UTSÖKT verkar för modern svensk formgivning, lyfter skickliga hantverkare och synliggör "slowmade" premiumhantverk. Vi värnar om det moderna hantverket, det genuina och hållbara, vill sprida insikt om vad vi köper och hur det tillverkas. 
Vi söker upp designföremål som är samtida hantverk, tillgängliggör och förmedlar unika objekt gjorda i småskalig produktion, så får fler att upptäcka vackra föremål som skapar historier att berätta. 

Det skulle Ingrid ha tyckt om. 

Välkommen till vår värld! 
Erica Callerholm, grundare av UTSÖKT.se                                               

                                                                Bildcred: Robert Agius