agat silver“Smycken ska vara personliga och säga något om både
tillverkaren och bäraren"

Passerar du Drottningholms slott och åker vidare ut på vackra Färingsö kan du finna Anna i sin smedja. Är hon inte där är hon med all säkerhet i silverstudion på Södermalm, en verkstad som drivs tillsammans med kamrater från silversmidesutbildningen.
 Anna skapar i silver med inslag av guld, ädelstenar och sötvattenspärlor i mjuka, runda eller organiska former. Ofta med oxiderad insida för att ge smycket ett större djup.
Bland hennes smycken kan du hitta stora, lite kaxiga ringar med olika uttryck. Det finns en ring för varje bärare - och varje finger, hävdar Anna

Kreativiteten har alltid funnits, men när hon för 15 år sedan kom i kontakt med silversmidet föll alla bitar på plats. Efter utbildningen "Silversmide och Smyckedesign" togs steget fullt ut och det blev silversmide på halvtid.
Hela tiden poppar nya idéer som inspirerar, det ena smycket leder till det andra med nya former och kombinationer. Hon gör inte gärna om exakt samma smycke två gånger men älskar att jobba vidare på teman som ibland tar henne vidare till något helt annat.

Anna säljer sina smycken under namnet agat silver, namnet kommer av ag för silver och at för Anna Tillas. Agat är ju också namnet på en av de stenar jag använder i mina smycken, berättar Anna. 

Visa alla smycken från agat silver